spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicDirector Medserv Min: Planul de restructurare al CEO trebuie prelungit cu 5...

  Director Medserv Min: Planul de restructurare al CEO trebuie prelungit cu 5 ani

  Directorul executiv al Medserv Min SA, Anca Bordușanu, consideră că Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO) trebuie să fie prelungit cu mai mulți ani decât s-a anunțat. Reprezentanta prestatorului de servicii al CEO susține că este nevoie de o prelungire de 5 ani de zile, în loc de 2 ani.

  Sunt acele întârzieri la noile investiții despre care s-a spus că sunt de 2 ani. Dar prelungirea Planului de restructurare nu trebuie să fie de 2 ani, ci de 5 ani. Este nevoie de un termen mai lung în acest caz”, a menționat directorul executiv Medserv Min SA, societate care prestează servicii medicale pentru Complexul Energetic Oltenia.

  Așa cum arată acum Planul de restructurare și decarbonare, la Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne, după 2026, grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030. După închidere, activitățile de ecologizare vor dura 1 an. După 2031, nu va mai exista activitate de minerit și producere de energie pe bază de cărbune în România. În ceea ce privește politica de personal, de la 11.000 de angajați CEO va rămâne în 2026 cu 4.500, iar în 2030 cu 2.613.

  Este de amintit și că în Planul de restructurare și decarbonare sunt prevăzute investiții noi. Este vorba de două centrale pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița și opt parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj, pe haldele de steril și pe fostele depozite de zgură și cenușă ale termocentralelor din cadrul companiei energetice.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: