spot_img
30.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicEchipamente noi pentru monitorizarea noxelor de la termocentralele CEO

  Echipamente noi pentru monitorizarea noxelor de la termocentralele CEO

  Este nevoie de achiziția de urgență a unor echipamente noi pentru monitorizarea noxelor la una din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia. Vizată este Sucursala Electrocentrale de la Craiova. Aici sunt necesare module electronice și traductori de curent pentru sistemul de monitorizare gaze arse. Noile echipamente vor fi folosite în vederea înlocuirii echipamentelor defecte de la stația de desulfurare. În acest fel va putea să fie menținută în funcțiune instalația de monitorizare a gazelor arse.

  Complexul Energetic Oltenia este obligat să monitorizeze și să măsoare noxele de la toate cele patru termocentrale pe care le are în utilizare. Au fost realizate investiții de peste un miliard de euro pentru construirea instalațiilor de desulfurare și pentru achiziția de echipamente care reduc noxele la grupurile energetice de la toate cele patru termocentrale. În funcție de cantitatea de CO2 emisă an de an se calculează și nivelul certificatelor de CO2 pe care compania le are de achiziționat. De asemenea, dacă nu sunt respectați indicatorii de poluare compania energetică riscă să fie amendată drastic de instituțiile de mediu.

  Complexul Energetic Oltenia a investit sume uriașe pentru a reduce poluarea. Este vorba atât de instalațiile de desulfurare care deservesc grupurile energetice, precum și de filtre sau modernizarea periodică a echipamentelor de la blocurile energetice, respectiv implementarea așa-numitelor BAT-uri, în vederea reducerii noxelor. Cu toate acestea, compania a intrat în ultimii ani într-un proces de reducere a activității și închidere a grupurilor energetice, inclusiv a celor care beneficiază de instalații de desulfurare. Practic, banii au fost cheltuiți degeaba. Numai anul trecut au fost închise două grupuri energetice.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: