spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicEnergia produsă de CEO, în scădere

  Energia produsă de CEO, în scădere

  Este cerere scăzută de energie pe bază de cărbune. În ultimele zile, producția grupurilor energetice a fost redusă la jumătate, ca urmare a producției în creștere la centralele eoliene și, ulterior, la hidrocentrale, ca urmare a precipitațiilor abundente.

  La nivelul Complexului Energetic Oltenia se funcționează cu un total de 5 grupuri energetice. Sunt pornite două grupuri energetice la Termocentrala de la Rovinari și câte un grup energetic la Turceni, Ișalnița și Craiova 2. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3 și 6. La Termocentrala de la Turceni se lucrează cu un singur grup energetic, respectiv numărul 4. Al doilea grup energetic este în continuare închis. La Sucursala Electrocentrale Ișalnița se livrează energie în Sistemul Energetic Național cu grupul numărul 7, iar la Termocentrala de la Craiova este pornit grupul energetic numărul 2. Media livrărilor este de 700 de MWh.

  Producătorii de energie

  27.24% Hidro – 1687 MW
  21.85% Nuclear – 1353 MW
  20.83% Hidrocarburi – 1290 MW
  14.02% Cărbune – 868 MW
  11.37% Eolian – 704 MW
  3.91% Foto – 242 MW
  0.78% Biomasa – 48 MW

  Complexul Energetic Oltenia mai poate pune în funcțiune la nevoie două sau chiar trei grupuri energetice pe bază de cărbune. Totul depinde de cerere, solicitările Departamentului Energetic Național, dar și de stocurile de cărbune de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. În perioada de iarnă, consumul de lignit crește, ca urmare a scăderii temperaturilor, care duce la creșterea consumului de energie electrică. Așadar, cererea de energie pe cărbune va fi mai mare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: