spot_img
8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicFost șef din CEO: Banii din profitul CEO ar trebui orientați către...

  Fost șef din CEO: Banii din profitul CEO ar trebui orientați către investiții

  Unul dintre foștii șefi ai Complexului Energetic Oltenia este de părere că profitul din acest an ar trebui să rămână la compania energetică. Este opinia lui Gabriel Giorgi, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

  După cum se cunoaște deja, se estimează un profit consistent la colosul energetic. Acesta se datorează, în principal, prețului ridicat al energiei electrice. Și Complexul Energetic Oltenia, ca alți furnizori, a vândut energie la prețurile ridicate de pe piață și a înregistrat încasări consistente.

  Fostul membru al Consiliului de Supraveghere este de părere că, la final de an, Guvernul prin Ministerul Energiei ar trebui să lase profitul la Complexul Energetic Oltenia. De regulă profitul ajunge jumătate la Guvern și jumătate ar rămâne la compania energetică. Au fost situații în care companiile deținute de stat au rămas fără 85% – 90% din profit. Cu banii din profit ar putea fi acoperite pierderile din trecut, dar și realizate o serie de investiții.

  „Banii din profitul Complexului Energetic Oltenia ar trebui orientați în primul rând către investiții. Sunt restanțe de mai mulți ani la investiții în carierele miniere. Nu s-au mai făcut, pentru că toată lumea se aștepta să se închidă. Guvernul nu ar trebui să ia la final de an toți banii de la CEO. Dacă încă mai este nevoie de energie pe cărbune trebuie să fie realizate rapid investiții în sectorul minier pentru a avea continuitate. Profitul este unul conjunctural pentru că au fost prețuri foarte mari pe piața de energie”, a declarat Gabriel Giorgi, fostul membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, la o televiziune locală. Complexul Energetic Oltenia nu a mai înregistrat profit de 5 ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: