spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicFost șef din CS: Profitul CEO ar trebui să devină provizioane pentru...

  Fost șef din CS: Profitul CEO ar trebui să devină provizioane pentru achiziția de certificate de CO2

  Unul dintre foștii șefi din Complexul Energetic Oitenia este de părere că profitul de pe anul trecut ar trebui să nu fie risipit, ci transformat în provizioane. Este vorba de sumele de bani necesare pentru achiziția certificatelor de CO2 pentru anul 2023 și chiar pentru anul 2024.

  Gabriel Giorgi, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, a declarat că nu se știe care va fi situația financiară a companiei la finalul acestui an. Prin urmare, toate resursele disponibile din profit ar trebui să fie orientate către activitatea de achiziție a certificatelor de CO2. În acest fel, ar exista o stabilitate în funcționare și administrația colosului energetic s-ar putea concentra pe rezolvarea problemelor din carierele miniere cu privire la fronturile de lucru, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor în care lucrează în special minerii.

  „Se tot vorbește de profit și profitul acesta nu ar trebui să fie cheltuit aiurea și fără o finalitate clară. Cea mai potrivită măsură legată de profit ar fi constituirea de provizioane pentru a avea o siguranță pe sumele care vor fi folosite în vederea achiziției certificatelor de CO2. Compania enegetică este obligată să facă an de an aceste achiziții în raport cu noxele emise. Dacă s-ar face provizioane care să acopere o estimare a cheltuielilor pentru 2023 și chiar 2024, atunci ar fi generată o anumită stabilitate la nivelul companiei”, a declarat Gabriel Giorgi, fost membru, pentru patru luni, în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: