spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicGaze naturale pentru două termocentrale ale CEO

  Gaze naturale pentru două termocentrale ale CEO

  Două dintre sucursalele electrocentrale din cadrul Complexului Energetic Oltenia au nevoie de gaze naturale. În acest sens, au fost încheiate, la finalul anului trecut, contracte de furnizare.

  Compania care livrează gazele naturale la termocentralele Complexului Energetic Oltenia este MET SA. Societatea va beneficia de o prelungire a contractului inițial. Astfel, va fi semnat un act adițional, pentru ca termocentralele de la Turceni și de la Ișalnița să beneficieze în continuare de gaze naturale. Cele două termocentrale folosesc gazul natural, pe lângă cărbune, în procesul de producție a energiei electrice. Gazele naturale sunt utilizate, în principal, în activitatea de pornire a grupurilor energetice și în întreținerea arderii în cazane. În ultimii ani, cantitatea de gaze naturale folosită a crescut, având în vedere problemele avute de companie în ceea ce privește asigurarea cantităților de cărbune necesare pentru producția de energie electrică.

  Vor trece pe gaze

  Atât Termocentrala de la Turceni, cât și cea de la Ișalnița au aprobate proiecte pentru construirea de grupuri pe gaze naturale. La Turceni este propusă construirea unui grup pe gaze naturale în parteneriat cu Tinmar Energy, iar la Ișalnița se vorbește de o centrală pe gaze naturale de 850 de MW, în colaborare cu societatea ALRO. De altfel, Guvernul a aprobat extinderea capacității de transport gaze naturale pentru termocentralele de la Turceni și de la Ișalnița, din perspectiva construirii grupurilor pe gaze naturale. Cele două sucursale nu vor mai utiliza, în viitor, cărbune, pentru a produce energie electrică. Problema este că este înregistrată o întârziere semnificativă în ceea ce privește implementarea noilor investiții ale Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: