spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicGerul dă bătăi de cap, în cariere

  Gerul dă bătăi de cap, în cariere

  Activitatea minieră şi energetică a început, în general bine, la Complexul Energetic Oltenia, după weekend-ul plin în ninsori. S-au înregistrat totuşi ieri, două sincope, la cele două Cariere Roşia şi Peşteana rupându-se banda transportoare, la două din excavatoare. Activitatea s-a reluat odată cu realizarea lucrărilor de vulcanizare.

  Ziua de ieri a fost una grea atât pentru mineri, cât şi pentru energeticieni, în condiţiile în care cererea de cărbune şi energie este tot mai mare. Ieri, CE Oltenia livra în sistemul energetic naţional peste 2200m Wh, prin funcţionarea celor nouă grupuri energetice, trei la Rovinari, trei la Turceni, două mici la Craiova 2 şi două la Işalniţa. Surse din companie susţin că situaţia energetică este bună, de preferat fiind ca zilnic, funcţionarea la aceşti parametri să fie constantă.

  Gerul, bată-l vina!

  Temperaturile scăzute înregistrate ieri dimineaţă au adus ceva necazuri minerilor de la Carierele Roşia şi Peşteana Nord. Astfel, după curăţirea transportoarelor de zăpadă, la pornirea benzii transportoare, de la unul din excavatoare, stratul de gheaţă format a căzut de la ramura inferioară pe tonă, cauzând ruperea benzii pe o porţiune de mai bine de zece metri. O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la Peşteana Nord, acolo una din benziile transportoare, avute deja în atenţie, s-a rupt în urma contractării din cauza gerului. Conform informaţiilor obţinute, covorul de cauciuc a fost vulcanizat, activitatea de exploatare reluându-şi cursul firesc, neînregistrându-se probleme majore. Ieri, la nivelul Diviziei Miniere mobilizarea a fost una generală, încât să se poată face faţă cererii de cărbune mari venite din partea beneficiarilor şi a termocentralelor. Conducerea instituţiei consideră că activitatea minieră se desfăşoară normal, conform perioadelor de iarnă, randamentele date fiind cele specifice acestei perioade.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!