spot_img
8.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicGiorgi: Sucursala Craiova 2 ar putea fi externalizată în octombrie

  Giorgi: Sucursala Craiova 2 ar putea fi externalizată în octombrie

  Unul dintre șefii din Complexul Energetic Oltenia a anunțat că externalizarea Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 ar putea fi realizată în cursul lunii octombrie.

  „Consider că în cursul lunii octombrie va avea loc externalizarea Termocentralei Craiova 2 din CEO”, a declarat Gabriel Giorgi, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Așadar, ar mai fi o lună de zile, în care curentul electric produs la grupurile energetice de la Craiova 2 să fie vândut în folosul Complexului Energetic Oltenia. Compania energetică și-a asumat divizarea simetrică a colosului energetic pentru externalizarea Termocentralei Craiova 2, pentru a respecta angajamentul din Planul de restructurare și decarbonare. Noua firmă care, din luna octombrie, va prelua patrimoniul Sucursalei Electrocentrale Craiova 2 se numește Societatea Electrocentrale Craiova.

  Complexul Energetic Oltenia a anunțat, de mai mulți ani, că dorește să renunțe la activele care nu au legătură directă cu producerea de energie electrică. Sucursala din Craiova este folosită în principal pentru producerea de agent termic pentru populația, instituțiile și agenții economici din Craiova. Așadar, ar putea ca noua societate să fuzioneze cu firma Consiliului Local Craiova. Deocamdată, va avea același acționariat ca la Complexul Energetic Oltenia. Ministerul Energiei va deține din Societatea Electrocentrale Craiova peste 77% din acțiuni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: