spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicÎncă o lună de proteste în Piața Prefecturii

  Încă o lună de proteste în Piața Prefecturii

  Sunt programate proteste sindicale și în luna noiembrie, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Sindicatul „Energia” Rovinari a depus o cerere la Primăria Târgu Jiu prin care a solicitat organizarea unei pichetări în fiecare zi de joi din săptămână. Protestul are loc de la ora 16,00, timp de două ore.

   

  Motivul protestelor este neaplicarea Legii 197 care introduce condiții speciale de muncă în minerit și în sectorul energetic și care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare. Legea nu este luată în considerare de către casele de pensii. Instanțele de judecată au dat dreptate și ele parțial minerilor și energeticienilor. În fapt, minerii din Oltenia au pierdut procesele pe bandă rulantă. Cei din Ardeal au început să le câștige.

  Cele mai multe procese au fost câștigate la Curtea de Apel din Alba Iulia. Sunt zeci de lucrători din Ardeal care au avut câștig de cauză în baza Legii 197 din 2021. Magistrații au dispus anularea deciziilor caselor de pensii și calcularea pensiei în baza Legii 197 din 2021.

  Tribunalul Gorj a respins cererile venite de la minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. La fel s-a întâmplat cu apelurile depuse la Curtea de Apel din Craiova. Deciziile de respingere au fost puse pe seama unor diferențe de interpretare a Legii, diferențe între adeverințele eliberate de companiile energetice și chiar faptul că pentru unii lucrători angajatorii nu au achitat contribuțiile la bugetul de stat, deși salariații au lucrat în condiții foarte grele.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!