spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicÎnchiderea carierei Roșia va afecta producția de cărbune din 2023

    Închiderea carierei Roșia va afecta producția de cărbune din 2023

    Închiderea activității carierei Roșia, printr-o sentință a Tribunalului București, la cererea organizației de mediu Bankwatch, va afecta producția de cărbune din anul 2023, în cazul în care sentința va rămâne definitivă sau procesul se va prelungi.

    „Avem un grup închis la termocentrala Rovinari, iar dacă lucrurile nu vor evolua în favoarea noastră, în sensul că există o contestație depusă la încheierea de ședință a Tribunalului București, care va fi soluționată de Curtea de Apel București, iar termenul de fond va suferi o amânare sau soluția va rămâne definitivă, atunci lucrurile vor fi extrem de complicate, iar angajamentul pe care l-am luat în fața Guvernului (că se va produce mai multă energie, n. r.) va fi greu de îndeplinit. Pe de altă parte, se va pune în pericol producția pentru anul 2023, deoarece nu va fi făcută descoperta necesară. Producția carierei Roșia va fi afectată semnificativ. Mă aștept să întâlnim asemenea acțiuni și la termocentrala Rovinari“. (Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia)

    „Sunt foarte mulți băieți deștepți în spatele acestor manevre“

    Ion Rușeț susține că în spatele deciziei de închidere se află multe interese: „Este exclus să avem juriști slab pregătiți. Rezultatul a fost determinat de o soluție a unei instanțe care nu și-a demonstrat rolul activ pe care trebuie să-l aibă. Întrebarea este cine are interes să restrângem energia pe bază de cărbune, în această perioadă de criză energetică. Sunt băieții deștepți care doresc import de energie, sunt oameni care își doreau activități de închidere rapidă și de demolare a acestora. Sunt foarte mulți băieți deștepți în spatele acestor manevre“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: