spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEconomicInsolvența la CEO? Parlamentar de Gorj : e o problemă gravă!

  Insolvența la CEO? Parlamentar de Gorj : e o problemă gravă!

  Un parlamentar PSD vorbește despre insolvența la CEO. Discuția vine ca urma a problemelor în ceea ce privește achiziția de certificate CO2 de către companie, directivă impusă de Uniunea Europeană. Creșterea prețului pentru fiecare certificat îi face pe politicienii locali să ceară bani la stat, însă momentan Ministerul Energiei întârzie să ia o decizie în acest sens.

  Se strânge cureaua la Complexul Energetic Oltenia unde calculele sunt din ce în ce mai serioase. E o luptă contracronometru din care CEO trebuie să iese cu bine. Problema este că nu există o bază legală prin care statul să ușureze povara de pe umerii companiei. Parlamentarul PSD Mihai Weber susține că până la începutul anului viitor problema nu este rezolvată gigantul energetic ar putea avea mult de suferit. “Este o problema destul de gravă pentru că dacă nu se găsesc soluții riscăm ca CEO să intre în insolvență. Bugetul s-a fundamentat pe un preț de achiziție de maxim 8 euro și acum s-a ajuns la un preț dublu ceea ce înseamnă că trebuie să găsim soluții. Este făcut un memorandum pentru a pune la dispoziția Complexului cantitatea de CO2 pe care nu poate să o susțină. S-a avut în vedere rolul pe Ceo îl are în societate și, credem noi, ca această măsură va fi implementată”, a declarat alesul.

  Majorarea prețului la combustibil

  Dacă acest memorandum nu va fi aprobat, politicianul crede că altă soluție nu va există. S-a încercat o altă varaintă prin majorarea prețului la combustibil însă calculele făcute au dat cu virgulă. „ANR-ul să pună la dispoziție diferența de certificate de CO2 pe care CEO nu poate să o cumpere. Pentru că creionând un buget pe o sumă, diferența actuală, și vorbim de prețul certidicatelor care a ajuns și la 16 euro, este destul de mare. Practic nu există resursa necesară. CEO este singura companie monocombustibil din tară și ar mai fi existat soluția de a majora prețul combustibilului, însă, asta nu se poate deoarece undeva calculul e făcut de a duce kW-ul la 40-45 lei mai mult, ceea ce e imposibil”, a mai declarat Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: