spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicInterpelare pentru Ministrul Energiei pe tema recrutării de membri în Consiliul de...

  Interpelare pentru Ministrul Energiei pe tema recrutării de membri în Consiliul de Supraveghere al CEO

  Un parlamentar de Gorj îi va adresa o interpelare Ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe tema selecției de șefi pentru Complexul Energetic Oltenia. La nivelul Ministerului Energiei, a fost declanșată în vară procedura recrutării de membri pentru Consiliul de Supraveghere din Complexul Energetic Olenia. Deputatul PSD de Gorj, Claudiu Manta, a declarat că este necesar ca publicul interesat să afle care este situația procesului de recrutare de șefi pentru una din marile companii energetice deținute de stat, prin Ministerul Energiei.

  Prin urmare, parlamentarul de Gorj îi va adresa o interpelare în acest sens actualului Ministru al Energiei, Virgil Popescu. Acesta va trebui să comunice care este situația legat de selecția de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

  „Îi voi adresa o interpelare ministrului Energiei pentru a vedea care este situația legat de recrutarea de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Nu se mai știe nimic de acest lucru.”, a declarat Claudiu Manta, deputat de Gorj.

  Aproape niciodată astfel de selecții nu sunt derulate cu transparență în funcție de etapele care sunt parcurse. Este vorba de persoanele care au intrat în procesul de selecție, CV-ul acestora și alte informații de interes public. De regulă, selecția este total lipsită de transparență și, în final, sunt făcute modificările de rigoare pe siteul Complexului Energetic Oltenia, însoțite și de un scurt comunicat privind noile numiri.

  Este de amintit că procesul de recrutare declanșat la nivelul Ministerului Energiei are în vedere respectarea prevederilor OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. În mod normal, OUG 109 ar trebui să faciliteze recrutarea de profesioniști pentru conducerea marilor companii din România, atât din sectorul de stat, cât și din sectorul privat.

  Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia are în compoennță 7 persoane, din diferite domenii de activitate. Între cei 7 se află și președintele Consiliului de Supraveghere.

  Componența actuală a CS din CEO

  Marcoci Alexandru – Președinte

  Georgescu Petre Mădălin  

  Predescu Șerban

  Eftenoiu Mădălin-Cornel  

  Bobu Nicolae  

  tejescu Alexandru-Florian

  Giorgi Gabriel Giorgian

  După recrutarea de membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se va putea trece la etapa declanșării procesului de recrutare de membri pentru Directoratul companiei energetice. Cei 5 membri ai Directoratului CEO sunt recrutați de Consiliul de Supraveghere cu ajutorul unei firme de recrutare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: