spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 18, 2024
Altele
    AcasăEconomicInvestițiile, prioritare în bugetul pe 2022

    Investițiile, prioritare în bugetul pe 2022

    PSD a promis cel mai mare buget de investiții și și-a respectat angajamentul. „Bugetul pe 2022 are alocat la capitolul investiții 6,7% din PIB, adică aproape 90 miliarde lei, față de bugetul propus de Cîțu anul trecut, care era mai mic cu 13% față de cât s-a alocat acum. Chiar și din acest mult prea puțin prevăzut la acea vreme, Guvernul Cîțu a cheltuit efectiv doar 5,59 miliarde lei, adică mai puțin cu 5,5% decât a alocat.
    Dar, spre deosebire de anul trecut, ministrul Finanțelor a introdus în bugetul pe 2022 doar proiecte care se pot realiza, investiții care pot depăși stadiul de proiecte pe hârtie. Bineînțeles că dacă vor fi accelerate și alte proiecte în prima parte a anului, atunci cu certitudine se va asigura finanțare suplimentară la prima rectificare bugetară. Însă, ideea principală este să alocăm bani doar pentru ceea ce se face, nu doar de dragul de a da bine pe hârtie.
    În concluzie fostul premier Cîțu nu are dreptul moral să vorbească despre acest subiect, fiindcă resursele alocate investițiilor, 88.4 mld lei în 2022, sunt DUBLE față de 43.7 mld lei, în 2019”, transmite senatorul Cristinel Rujan .

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: