spot_img
13 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicMagistrații din București analizează marți recursul CEO în dosarul Carierei Roșia

  Magistrații din București analizează marți recursul CEO în dosarul Carierei Roșia

  Soarta Carierei Roșia, din Complexul Energetic Oltenia, va fi decisă marți, 2 august, la Curtea de Apel din București. Pe rolul instanței de judecată este înscris recursul depus de Complexul Energetic Oltenia la decizia Tribunalului București, care a suspendat Acordul de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia. Săptămâna aceasta se va împlini o lună și jumătate de când Cariera Roșia a fost lăsată fără Acordul de Mediu.

  Sunt 1.200 de angajați care, în curând, vor rămâne fără obiectul muncii. Nu mai sunt fronturi de lucru noi și, în lipsa Acordului de Mediu, minerii nu vor mai avea unde să lucreze. În plus, nu va mai fi cărbune pentru grupurile energetice de la Rovinari și chiar de la Turceni. Este cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară. Aici se exploatează cel mai mare zăcământ de cărbune din România.

  Înainte de anularea Acordului de Mediu pentru Cariera Roșia, Termocentrala de la Rovinari avea în funcțiune 3 grupuri energetice. Din cauza reducerii cantităților de cărbune, sucursala s-a axat pe numai două grupuri energetice. În plus, din luna august, va trebui să fie demarată și activitatea de constituire a stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă. Așadar, verdictul dat de magistrații Curții de Apel va fi decisiv pentru soarta Carierei Roșia și pentru activitatea companiei, de până la finalul acestui an. De o lună și jumătate, nu s-a mai lucrat la descopertă, în vederea extinderii fronturilor de lucru. Acest lucru ar putea genera mari probleme în privința cantităților de lignit extrase la Cariera Roșia și va afecta livrările.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: