spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicManagerul CEO, chemat de mineri în cariere

  Managerul CEO, chemat de mineri în cariere

  Managerul Complexului Energetic Oltenia este chemat în cariere de către mineri. Dan Plăveți este manager la Complexul Energetic Oltenia de peste două luni de zile. Angajații companiei energetice așteaptă și acum schimbări în ceea ce privește condițiile de muncă cel puțin în carierele miniere, în urma tragediei de la Jilț Sud.

  „Nu a venit la Jilț Sud unde a avut loc acea tragedie cu trei colegi morți. Să vină în cariere. Noi avem nevoie de piese, de materiale. De investiții, de condiții mai bune de muncă. O să ajungem să nu mai putem face nimic fără materialele necesare. Să vină managerul în cartierele miniere. Nu este vorba doar de a aplica un Plan pe care l-a găsit când a fost pus în funcție. Dar cât încă mai funcționăm oamenii trebuie să muncească și trebuie să fie anumite condiții și piese și materiale”, a declarat Marius Cătălin Berca, sindicalist la Unitatea Minieră de Cariere Jilț.

  Pe 17 ianuarie, la Cariera Minieră Jilț Sud a avut loc un accident în urma căruia trei mineri au murit și alți 10 au fost răniți. O mașină de transport marfă s-a răsturnat din zona unui pod. S-a vorbit despre calitatea serviciilor de transport, despre vehiculele utilizate, despre drumurile de acces în interiorul subunităților miniere. Chiar ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut un Plan de investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în carierele miniere.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: