spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEconomicMăsuri pentru securitatea și sănătatea muncii în minerit și termocentrale la CEO 

  Măsuri pentru securitatea și sănătatea muncii în minerit și termocentrale la CEO 

  Vor fi luate măsuri pentru securitatea și sănătatea muncii în minerit și la sucursalele electrocentrale. Complexul Energetic Oltenia (CEO) are în vedere respectarea legislației privind siguranța la locul de muncă a tuturor lucrătorilor. Măsurile vizează în special zonele de producție, acolo unde și pericolele sunt mai mari.

  CEO a aprobat fonduri pentru achiziția de materiale pentru protecția muncii. Valoarea achiziției este de peste 53.000 de lei. Vor fi cumpărate indicatoare de securitate și sănătate a muncii, benzi cu autocolant, bandă avertizoare și de interzicere. Indicatoarele din tablă și benzile vor fi amplasate în spațiile de lucru, pentru avertizarea lucrătorilor și a vizitatorilor.

  Este de amintit că la începutul anului a avut loc un grav accident de muncă la UMC Jilț. Aici și-au pierdut viața trei angajați care se aflau într-o mașină care a căzut de pe un pod. Poliția a dechis o anchetă a accidentului mortal de muncă, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.

  Până acum au avut loc audieri în dosarul celor trei mineri morți în accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud. La Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj s-au prezentat șoferul mașinii care s-a răsturnat, directorul Unității Miniere de Carieră Jilț, precum și șeful responsabil cu protecția muncii de la Complexul Energetic Oltenia. Cei trei au calitatea de martor. Când a avut loc accidentul, Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul accidentului tragic de la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!