spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicMemorandumul privind acordarea unui ajutor de stat pentru CEO a fost aprobat

  Memorandumul privind acordarea unui ajutor de stat pentru CEO a fost aprobat

  Memorandumul prin care se acordă Complexului Energetic Oltenia (CEO) un ajutor de stat pentru restructurare în valoare de 1,326 miliarde de euro în perioada 2021-2025 a fost aprobat miercuri seara de Guvern.

  „Am aprobat în Guvern memorandumul prin care ne angajăm că, în perioada 2021-2025, Guvernul va pune la dispoziţie din bugetul de stat schema de ajutor de stat pentru restructurarea CEO, în valoare de 1,326 miliarde de euro”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

  Comisia Europeană a invitat CE Oltenia să declanșeze procedura de notificare

  „Aprobarea ajutorului de stat este o dovadă că Planul de restructurare și decarbonare este robust și pragmatic și se bazează pe resurse importante de care atât compania, cât și statul român dispun și pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului. Este un pas important în contextul în care Comisia Europeană a invitat CE Oltenia să declanșeze procedura de notificare, etapa finală a procesului de evaluare a Planului de restructurare și decarbonare, document transmis la Bruxelles pe 31 august 2020”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.

  Costul total al implementării Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro și presupune investiții pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente și protecția mediului, precum și cheltuieli pentru eficientizarea activității CE Oltenia.

  Alături de contribuția de la buget a statului, fondurile necesare implementării planului includ surse proprii ale CE Oltenia – 1,5 miliarde de euro și fonduri aferente programelor UE pentru a sprijini atingerea obiectivelor Pactului Ecologic European. Planul de decarbonare, parte a programului de restructurare a CE Oltenia, are în vedere alinierea la cerințele legislației europene privind emisiile de gaze poluante.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: