spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinerii se roagă de politicieni să voteze legea scăderii vârstei de pensionare

  Minerii se roagă de politicieni să voteze legea scăderii vârstei de pensionare

  Minerii din Complexul Energetic Oltenia au ajuns să se roage de parlamentari, să voteze proiectul privind scăderea vârstei de pensionare la companie. Sunt mesaje transmise pe rețelele de socializare de către sindicaliștii din sectorul minier al Complexului Energetic Oltenia. Unul dintre sindicaliști, Nicușor Văduva, le solicită deputaților ca, miercuri, indiferent de culoarea politică, să voteze proiectul care prevede acordarea de condiții speciale pentru salariații din producție, de la Complexul Energetic Oltenia.

  Legea se află pe ordinea de zi a ședinței de plen de la Camera Deputaților. Ședința este programată miercuri și va fi una decisivă, având în vedere că prima Cameră este for decizional. De precizat că proiectul de lege a trecut în mod tacit de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, unde a fost dezbătut și analizat în comisiile de specialitate ale forului legislativ. Parlamentarii PSD – USR și AUR au acordat un aviz favorabil proiectului de lege, înainte de a fi trimis la vot, în plen.

  Guvernul nu e însă de acord cu un astfel de act normativ, având în vedere că este nevoie de câteva zeci de milioane de euro pentru plata contribuțiilor la sistemul de pensii. Suma este cuprinsă între 20 și 30 de milioane de euro. În jur de 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar putea beneficia de condiții speciale de muncă și de scăderea vârstei de pensionare, dacă proiectul de lege va fi adoptat, promulgat și va intra în vigoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: