Tot mai mulți mineri și energeticieni se plâng că așteaptă foarte mult după adeverințele cu sporurile de care beneficiază. Angajatorul întârzie eliberarea documentelor necesare la dosarul de pensionare. După cum se cunoaște, după data de 20 august se modifică toate condițiile de pensionare pentru personalul director productiv din companiile energetice. Este vorba și de Complexul Energetic Oltenia unde sunt în jur de 8.000 de salariați care activează în minerit și la termocentrale.

Noua Lege a pensionării reduce cu 13 ani vârsta de pensionare pentru lucrătorii din producție și introduce condiții speciale de muncă. Astfel, angajații Complexului Energetic Oltenia care activează în zona de producție se vor putea pensiona la 52 de ani. Mai este nevoie de îndeplinirea unei condiții de vechime de 25 de ani în domeniu și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

Potrivit lui Vasile Tivig, sindicalist din Complexul Energetic Oltenia, tot mai mulți salariați se plâng de faptul că nu primesc adeverințele cu sporuri. Actele trebuie depuse la dosarul de pensionare și sunt luate în calcul la stabilirea pensiei. Sunt angajați de la Cariera Jilț sau de la Termocentralele Rovinari și Turceni, unde sunt probleme legat de înmânarea adeverințelor.

Actele de la angajator pot fi depuse ulterior la casele de pensii și vor fi avute în vedere la recalcularea pensiei. Sunt în jur de 3.000 de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia care îndeplinesc toate condițiile pentru a se pensiona anul acesta, în baza noii legi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.