spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăEconomicMinerii și energeticienii încasează luni principalul bonus de sărbători

  Minerii și energeticienii încasează luni principalul bonus de sărbători

  Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia încasează, în cursul zilei de luni, prima de Crăciun. Aceasta este acordată sub formă de tichete-cadou.

  Prima de Crăciun are o valoare de 1.300 de lei și este cea mai mare acordată de vreun angajator la nivelul județului Gorj. Compania are peste 11.200 de angajați.

  De asemenea, în data de 15 decembrie, va fi acordată lichidarea salarială, iar pe 20 decembrie avansul din economia la fondul de salarii. Acesta are o valoare de 1.000 de lei, dintr-un total de 1.512 lei. Diferența le va fi virată minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia în prima lună a anului viitor. Nu în ultimul rând, în data de 27 decembrie, la nivelul Complexului Energetic Oltenia va fi achitat avansul salarial.

  La începutul lunii decembrie angajații au primit un bonus de Moș Nicolae, de 200 de lei pentru fiecare copil. Așadar, angajații companiei energetice vor beneficia în total de sărbători de prime și bonusuri de peste 3.000 de lei net.

  Posibile negocieri pentru creșteri salariale

  Complexul Energetic Oltenia va încheia anul acesta pe profit. Sunt astfel șanse să fie demarate negocieri pentru creșteri de salarii, prin renegocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) de la nivelul companiei energetice. În acest sens, va fi încheiat un act adiționat la CCM, în urma negocierilor care vor avea loc între sindicate și administrația din Complexul Energetic Oltenia.

  Este de amintit că nu este exclus ca, luând în calcul și luna decembrie, economia la fondul de salarii să mai crească. Acest lucru va putea fi însă constatat abia la finalul anului 2022, începutul anului 2023. Economia la fondul de salarii este stabilită în funcție de numărul de zile lucrate și de numărul de persoane care se pensionează în cursul unui an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: