spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinerii și energeticienii revin cu proteste în centrul orașului Târgu Jiu

  Minerii și energeticienii revin cu proteste în centrul orașului Târgu Jiu

  Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia revin în centrul municipiului Târgu Jiu. Joi este programată o nouă pichetare a sediului Prefecturii Gorj. Nu este ales întâmplător acest obiectiv, având în vedere că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

  Protestele sunt organizate de la ora 16,00 în baza unei cereri transmisă în mod individual de către câțiva sindicaliști care sunt membri ai Sindicatului „Energia” din cadrul Termocentralei de la Rovinari. Se cere pensionarea angajaților CEO la vârsta de 52 de ani, dacă au lucrat 25 de ani în producție, în cadrul unei companii energetice. Este însă nevoie de modificarea legislației pentru ca vârsta de pensionare să scadă cu 13 ani.

  După cum se cunoaște, Legea 197 din 2021 introduce condiții speciale de muncă la nivelul Complexului Energetic Oltenia pentru personalul din producție. Cu toate acestea, casele de pensii nu au dorit să țină cont de lege pentru că aceasta nu se aplică retroactiv. A fost inițiată o nouă lege care să modifice actualul act normativ. Proiectul de lege a trecut de Senat și se află în momentul de față la Camera Deputaților. Promisiunea politicienilor aflați la putere este că proiectul de lege va fi îmbunătățit și adoptat în cursul lunii viitoare. Este însă nevoie de adoptarea în regim de procedură de urgență, altfel legea ar putea rămâne la Camera Deputaților luni de zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: