spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinisterul Muncii intarzie negocierile din minerit

  Ministerul Muncii intarzie negocierile din minerit

  Sindicatele de la cele două Complexuri Energetice Turceni, aşteaptă răspunsul de la Casa de Pensii cu privire la forma juridică dată termenului de „concediu de aşteptare”, dar şi legat de modul în care stagiul de cotizare va fi luat în calcul.

  În timp ce sindicatele de la cele două complexuri sunt în aşteptare, la SNLO situaţia este oarecum identică şi asta ca urmare a faptului că factorii responsabili din SNLO aşteaptă să vadă cum se rezolvă situaţia legată de concediul de aşteptare de la Agenţia de Protecţiei Socială Dolj, pentru salariaţii de la Complexul Craiova. Cât despre opinia factorilor de la Gorj, adresa înaintată Casei de Pensii de către Complexul Energetic Turceni, se pare că dă multe bătăi de cap angajaţilor întrucât nu există un răspuns la solicitările din adresă. După ce acum două zile au semnat protocolul cu administraţia, legat de reducerea cheltuielilor cu munca vie în proporţie de 11%, acum liderii de sindicat aşteaptă să vadă forma juridică, mai exact încadrarea dată termenului de „concediu de aşteptare„ , dar şi modalitatea de calcul a stagiului de cotizare. Liderul de sindicat de la Energia Turceni, Eugen Iovan, a declarat că „după ce vom primi răspunsul la adresa înaintată, vom trece la redactarea actului adiţional nr.6 care va conţine prevederile din protocol”. Acelaşi lucru îl fac şi reprezentanţii USME Jilţ Turceni, care vor încadrarea juridică dată concediului de aşteptare „vrem să vedem cum se face încadrarea legislativă, cum este prevăzut stagiul de cotizare. În acelaşi timp aşteptăm şi negocierile la nivel de ramură”.

  În stand-by, la CE Rovinari

  La Complexul Energetic Rovinari, sindicatele de la Minerul stau înaşteptare. Preşedintele Marin Golea a precizat că „aşteptăm răspunsul cu privire la încadrarea regimului de aşteptare. Dacă nu se va găsi o încadrare juridică la concediul de aşteptare, rămânem cu măsurile de reducere a cheltuielilor cu munca vie”. Cât priveşte numărul celor care vor intra în „concediu de aşteptare”, la Complexul Energetic Rovinari, din 119 oameni identificaţi au rămas doar 109, iar pentru acordarea de plăţi compensatorii au optat doar 10 salariaţi, din care şase suferă de boli grave. În acelaşi timp, preşedintele Marin Golea a mai declarat că, s-au purtat discuţii pe linia recuperării grupei de muncă pierdute în perioada 2002-2007 „administraţia este deschisă la a renunţa la căile de atac, respective recurs, în ceea ce priveşte reconstituirea grupelor de muncă a salariaţilor ce vor putea pleca în 2011-2012. Sunt 80 de salariaţi, care ar putea îndeplini în 2011-2012 condiţiile de intrare în concediu de aşteptare”.
  Nici conducerea SNLO nu a înaintat nici o adresă la Agenţia de Protecţie Socială şi asta ca urmare a faptului că se aşteaptă a se vedea cum Complexul Craiova rezolvă problema concediului de aşteptare, încât şi la Gorj să se facă ceva asemănător.

  Nimeni nu ştie …

  Reporterii Acces Tv au încercat să afle cât de repede, instituţiile statului pot răspunde la adresa înaintată de către Complexul Turceni pentru încadrarea juridică a concediului de aşteptare. După mai multe discuţii telefonice, pe la mai multe instituţii gen Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agentia de Prestaţii, Casa de Pensii, Inspectoratul Teritoril de Muncă, nimeni nu ştia de nici o adresă sau concediu de aşteptare. Câteva ore mai târziu, adresa trimisă de Complexul Turceni a fost descoperită la Casa de Pensii, la Compartimentul Serviciu, dar şi aici dintr-o greşeală. Cel care o deţinea nu este responsabil cu soluţionarea ei, ci un alt compartiment din cadrul instituţiei. Directorul coordonator adjunct, Oana Talău a declarat însă că „nu a văzut nici un act legislativ care să prevadă concediul de aşteptare. Nu am primit nici o adresă”. Şi uite aşa, în timp ce minerii şi energeticienii, prin liderii de sindicat, aşteaptă cu sufletul la gură să vadă cum încearcă instituţiile să găsească soluţii, aceleaşi deconcentrate nu au nici un răspuns .

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: