spot_img
28.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicMinprest Rovinari va fi obligat să-și scadă gradul de dependență de CEO

  Minprest Rovinari va fi obligat să-și scadă gradul de dependență de CEO

  Minprest Rovinari, prestatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia, va fi obligat să-și scadă gradul de dependență față de compania mamă.

  Prestatorul de servicii pentru minerit  este deținut, în proporție de 95%, de către Complexul Energetic Oltenia. Acționarii și managerii companiei au redactat, recent, o scrisoare, prin care au fost trasate obiectivele Minprest Serv. Astfel, societatea va crește la 31% serviciile prestate către firme terțe, în anul 2023.

  Este de amintit că, în 2021, procentul prestațiilor către firme terțe era de 16%, în 2022 obiectivul a fost de 24%, iar în 2023 ținta a fost stabilită la peste 30%. Raportarea se face la anul de referință 2019, când a fost luată hotărârea implementării unui program de reducere a dependenței Minprest față de sumele primite de la acționarul principal, respectiv Complexul Energetic Oltenia. S-a început de la un procent de 10%.

  Acționarul principal al Minprest a mai cerut prudență în realizarea achizițiilor și a investițiilor la nivelul prestatorului de servicii, astfel încât să fie menținută stabilitatea financiară.

  Societatea MINPREST SERV S.A. Rovinari s-a înființat în anul 2002, ca societate pe acțiuni cu capital mixt, prin externalizarea serviciilor auxiliare din cadrul fostei C.N.L. Oltenia S.A. Târgu Jiu. Obiectul principal de activitate: Activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora. Principalele activități secundare desfășurate de către Minprest Serv S.A. sunt: Servicii profesionale de curățenie; Servicii centrale termice; Servicii de curățare-înlăturare vegetație uscată; Servicii de exploatare și întreținere cale ferată; Împăduriri; Deratizare, dezinfecție și dezinsecție, etc. Capitalul social subscris și vărsat este de 400.000 lei.

  Obiectul de activitate

  „Societatea Minprest Serv S.A. este o întreprindere publică în sensul OUG nr. 109/2011, ce creează valoare economică și care acționează ca o companie cu scop comercial, societatea nu face parte din strategia guvernamentală sau locală din domeniul de activitate în care operează, nu îndeplinește obligații de serviciu public (nu există obligație și, prin urmare, nu există nici un angajament al S. Complexul Energetic Oltenia S.A. de asigurare a compensațiilor corespunzătoare sau de plată a obligației). Minprest Serv SA se încadrează în prevederile O.U.G. nr. 109/2011, fiind o societate comercială pe acțiuni, constituită în conformitate cu prevederile Legii nr. 31 /1990. Societatea este condusă de Adunarea Generală a Acționarilor și administrată de Consiliul de Administrație. Începând cu data de 05.05.2021, în funcția de director general a fost numit domnul Gîrjoabă Vasile Gabriel, având mandat definitiv, până la data de 05.05.2023.”, conform Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!