spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicMutarea sediului CEO nu este o chestiune chiar atât de gravă, susține...

  Mutarea sediului CEO nu este o chestiune chiar atât de gravă, susține FNME

  Reprezentanții Federației Naționale Mine-Energie consideră că mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia nu reprezintă o problemă pentru mineri și energeticieni sau pentru județul Gorj. Mai mult decât atât, sindicaliștii din Federația Națională Mine-Energie susțin că se delimitează de orice acțiune sau mișcare de protest organizată în aceste zile, fie de partidele politice sau de către alte sindicate.

  parvulescuLiderii FNME, Dumitru Pârvulescu și Constantin Mitrescu susțin la unison că nu vor sub nicio formă să se solidarizeze cu reprezentanții SMEO, care în opinia acestora, doar mimează că luptă pentru ca sediul Complexului Energetic Oltenia să nu fie mutat la București. De asemenea, Dumitru Pârvulescu, președintele FNME susține că, oricum CEO va intra în insolvență, de vină pentru acest lucru fiind fostul manager al companiei, Laurențiu Ciurel, alături de SMEO, sindicatul creat artificial de acesta. „Oare, chiar nu se înţelege ce e mai grav? Oare, mutarea sediului e mai gravă decât intrarea în insolvenţă, propovăduită pe toate posturile de Ciurel? Poţi să ai sediul şi la Paris şi la Târgu-Jiu. Problema e că, în momentul în care trebuie să plăteşti nişte bani şi nu ai cum să-i mai plăteşti, individul care a condus compania ştie treaba asta şi ar trebui să spună, că tot insolvenţă se cheamă. Au aruncat pe piaţă o temă falsă, cu mutarea sediului, când tema principală e cu totul alta şi e foarte gravă”, a mai spus liderul sindical la Radio Omega.

  Nu se amestecă

  mitrescu

  Pârvulescu susține totuși că este de acord cu organizarea acțiunilor de protest din această perioadă, chiar dacă anunță că sindicatul condus de el a ales să stea deoparte și doar să asiste de pe margine la prăbușirea Complexului Energetic Oltenia.”E un lucru bun mitingul, să-l facă şi partidele. Să nu uităm că PNL şi PSD au votat guvernul, nu FNME! Ce să facă sindicatele? Să îşi dea foc? Cine a adus compania aici, FNME? Suntem de acord cu orice acţiune care ajută compania, dar nu amestecăm lucrurile”, este de părere Pârvulescu de la FNME.

  Ciurel, vechea problemă

  Și Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine-Energie susține că atât PSD cât și PNL, dar și ministrul Energiei și-au dat mâna tacit pentru ca sediul Complexului Energetic Oltenia să se mute la București. „PNL şi PSD au pus guvernul, inclusiv ministrul Energiei. PNL are inclusiv preşedintele ţării. Cum nu pot rezolva chestia asta prin dialog. Normal ar fi trebuit să depună o moţiune de cenzură să dea jos cu ministrul ăsta dacă nu le ascultă doleanţele ca această companie să fie la Gorj. Nu cumva fac joc de glezne, se luptă că se opun dar de fapt au fost de acord?”, se întreabă retoric Mitrescu. Neinteresați de faptul că sediul CEO ar putea fi mutat în Capitală, sindicaliștii FNME prin vocea vicepreședintelui Mitrescu, anunță că vor lua totuși atitudine și vor organiza acțiuni de protest, în cazul în care managerul interimar al CEO, Laurențiu Ciobotărică nu va rezolva problema sporului de noapte acordat minerilor și energeticienilor. „De ce sindicaliştii creaţi de Ciurel sunt susţinuţi de Ciurel sunt la poarta CEO în fiecare seară cu Ciurel acolo? Bine că nu i-au pus şi lui o pancartă de gât. Noi ne delimităm de acţiunile acestea care sunt cu semnul întrebării, dar, avem acţiunea noatră, că, dacă până joi, aşa cum ni s-a promis, nu se revine la respectarea Contractului Colectiv de Muncă privind acel drept, cu ora de noapte, noi ne rezervăm dreptul să intrăm la acţiuni strict pentru sporul de noapte, nu pentru sediu”, a mai spus Mitrescu la Radio Omega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: