spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEconomicNiciunul din termenele de închidere a carierelor miniere nu a fost respectat

  Niciunul din termenele de închidere a carierelor miniere nu a fost respectat

  Complexul Energetic Oltenia nu a respectat niciunul dintre termenele de închidere a carierelor miniere. O parte a subunităților din minerit ar fi trebuit să fie închise încă de anul trecut, iar altele anul acesta. Deocamdată, cel mai probabil are loc o amânare, având în vedere faptul că încă nu a fost realizat un plan de reorganizare în ceea ce privește resursa umană. Cert este că, la nivelul Complexului Energetic Oltenia, trebuie să mai rămâne din 2026 numai patru cariere miniere. Toate se vor afla însă în rezervă.

  Complexul Energetic Oltenia și-a propus un program de închidere a subunităților miniere. Calendarul a fost făcut public și aprobat prin Planul de restructurare și decarbonare. Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă o serie de cariere miniere și să efectueze lucrările de ecologizare prevăzute de lege. Măsurile de restructurare care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara, există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei, pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică.

  Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord este în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității. Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Energetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Închidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: