spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicNoi negocieri pentru drepturile angajaților CEO

  Noi negocieri pentru drepturile angajaților CEO

  Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia (CEO) revin vineri la masa negocierilor, pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Discuțiile se reiau după circa 3 săptămâni de pauză. Aceasta a fost motivată de necesitatea de a se stabili componența sindicală a Comisiei de Negociere.

  Ca urmare a modificării Legii Dialogului Social s-au schimbat și condițiile cu privire la reprezentativitate. Sunt considerate federații sindicale reprezentative acele organziații care au minim 35% din numărul total de salariați. Două din cele patru federații semnatare ale actualului Contract Colectiv de Muncă din Complexul Energetic Oltenia au fiecare peste 35% din numărului de angajați.

  Cu toate acestea, a fost necesar ca reprezentativitatea să fie recunoscută prin decizie a instanței de judecată. Au fost însă probleme în ceea ce privește obținerea documentelor de la Tribunalul Gorj, dat fiind faptul că Federația Națională Mine Energie și Federația Națională Sindicală „Univers” s-au contestat reciproc. În cele din urmă, contestațiile au fost retrase și, acum, teoretic, ar putea să fie începute negocierile pentru viitorul Contract Colectiv de Muncă. Acesta va fi valabil doi ani de zile și va cuprinde principalele drepturi ale minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Aici mai activează, încă, peste 9.000 de salariați. Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă vor începe de la ora 10,30, la Sediul Direcției Miniere.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: