spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicOpinie: Prioritate la analiză vor avea cererile noi pentru pensionare de la...

  Opinie: Prioritate la analiză vor avea cererile noi pentru pensionare de la CEO

  Prioritate la analiză vor avea cererile noi depuse de către angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) în vederea pensionării. Afirmația îi aparține prefectului de Gorj, Iulian Popescu. Acesta a declarat că a discutat de mai multe ori cu șefii Complexului Energetic Oltenia și cu șefii Casei Județene de Pensii. Prioritate la analiză vor avea cei în activitate. 

  „Este normal ca primele cereri analizate să fie cele depuse de actualii angajații. Cei care sunt deja la pensie au un venit și este vorba doar de o recalculare. Trebuie să fie analizate cu prioritate cererile noi unde sunt adeverințe emise de angajator în baza Legii 197 din 2021”, a precizat Iulian Popescu. Venituri, au, însă și angajații actuali, deci asta nu este o justificare. Problema e că CEO trebuie sa dea oameni afara, daca nu se rezolva dosarele de pensionare urgent, fiind planificata reducerea numărului de angajați.

  Este de amintit că, în ultima ședință a Comisiei de Negociere sindicate-administrație din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost stabilite activitățile asimilate producției. Astfel, cel mai probabil, numărul de beneficiari ai condițiilor speciale de muncă va crește la Complexul Energetic Oltenia. Condițiile speciale de muncă ar trebui să fie acordate numai personalului din producție.

  „A avut loc prima ședință a comisiei de negociere a CCM pentru încheierea unui act adițional la CCM. În cadrul acestor negocieri s-au stabilit activitățile asimilate din cadrul CEO, activități care vor fi introduse în condiții speciale și care vor beneficia și de adeverințele necesare pensionării.”, conform unui mesaj transmis de liderul de sindicat din Sindicatul Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, în urma Comisiei de Negociere din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Se impusca doi iepuri din aceasta prioritate…pana la urma normala.
   1. CEO se incadreaza in cifrele de reducere de personal si activitate asumate si fara a duce la revolte in randul celor care isi parasesc locurile de munca si
   2. prin prioritizarea zisa si intarzierea adeverintelor pentr pensionarii la care trebuie facuta recalcularea, si prin decesul multora dintre ei ,intre timp, se realizeaza si o economie la bugetul national de pensii. Cinic , dar adevarat. Intrebarea este: dupa ce se va incheia totul, ce va ramane in Gorj in afara de un numar de pensionari al caror numar va scadea continuu si o mare parte a suprafetelor judetului compromisa din punct de vedere a mediului?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!