spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicPână când vor fi prelungite contractele pe perioadă determinată la CEO

  Până când vor fi prelungite contractele pe perioadă determinată la CEO

  Administrația Complexului Energetic Oltenia a aprobat menținerea a peste 600 de muncitori care sunt încadrați pe perioadă determinată de timp. Este vorba de muncitori calificați angajați în această vară pe posturi de lăcătuș-mecanic, sudor și electrician.

  Posturile au fost disponibile la subunitățile miniere din județul Gorj. Având în vedere că cea mai mare parte a contractelor încetează peste câteva zile, a fost luată decizia de a le prelungi cu 6 luni.

  Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, noile contracte individuale de muncă vor fi valabile până în data de 30 iunie 2023. Ulterior, se va decide dacă se vor prelungi sau nu din nou. Cel mai probabil vor fi prelungite, având în vedere că în 2023 compania energetică și-a propus să nu modifice numărul de salariați, pentru că sunt aceiași indicatori ca în 2022 în ceea ce privește producția de energie electrică și de cărbune. Prin urmare, va fi menținut un număr de peste 11.000 de salariați pe tot parcursul anului viitor. Mai sunt și alte contracte încheiate pe perioadă deteminată, însă acestea au alte date de încetare. Vor fi luate decizii de la caz la caz și legat de ceilalalți lucrători încadrați în acest an.

  Complexul Energetic Oltenia va încheia anul 2022 pe profit. Din acest motiv, sunt șanse să se producă și creșteri salariale la renegocierea Contractului Colectiv de Muncă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: