spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicParc fotovoltaic, pe islazul de la Cărbuneşti

  Parc fotovoltaic, pe islazul de la Cărbuneşti

  Parcul fotovoltaic de la Târgu-Cărbuneşti, cel mai mare de acest gen din ţară, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga.

  Parcul fotovoltaic a fost construit pe o suprafaţă de 52 de hectare şi cuprinde peste 80.000 de panouri solare, investiţia ridicându-se la peste 35 de milioane de euro. „Este cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Ca avantaje pentru comunitatea locală, măreşte bugetul local cu 4,7% sau, în fiecare zi, cu 150 de euro, au venit bani din taxa de concesiune, taxa pe clădiri, impozit pe teren, iar de acum înainte aici vor lucra câteva zeci de oameni. Acest teren, înainte, ca şi valoare era aproape zero, a crescut de zeci de ori această valoare acum”, a declarat primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Parcul fotovoltaic are o putere instalată de 20 de megawaţi pe oră, iar realizarea lui a durat aproximativ opt luni, la această investiţie lucrând peste 100 de angajaţi.”Locaţia iniţială a fost mai puţin importantă, mai important este terenul, să fie disponibil într-o suprafaţă atât de mare pentru a permite o asemenea investiţie. Ca nivel al investiţiei, vorbim de o investiţie de 35 de milioane de euro, cu 46.000 de megawaţi pe an. Suntem cel mai mare furnizor privat de energie din ţară, de aici a venit şi nevoia de dezvoltare a unor capacităţi de producţie proprie”, a precizat Adrian Pavelescu, director pe energie regenerabilă al firmei investitoare.

  Inaugurat de ministru

  La inaugurare a fost prezent şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga. „Mi-am propus să vin să îi dau o veste bună domnului primar, că o să îi dăm nişte fonduri pentru finalizarea investiţiei de apărare împotriva inundaţiilor şi cu această ocazie observ şi destoinicia domnului primar, faptul că a fost un ales local care s-a gândit la cetăţeni sprijinind această investiţie care este din surse regenerabile. Puţini primari au această deschidere. Noi, ca Guvern, vă vom sta alături şi vă vom sprijini”, a declarat Lucia Ana Varga.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: