spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicParlamentar de Gorj: Șefii CEO au contracte de mandat pe 4 ani,...

  Parlamentar de Gorj: Șefii CEO au contracte de mandat pe 4 ani, nu îi mai interesează ce se întâmplă

  Unul dintre parlamentarii de Gorj susține că este nevoie de mai multă transparență din partea actualei conduceri a Complexului Energetic Oltenia(CEO). Sunt o serie de probleme la nivelul companiei energetice și nu se comunică în legătură cu acestea. Una ar fi cea legată de implementarea Planului de restructurare și noile investiții.

  Cristinel Rujan, senator de Gorj, a precizat că actualii șefi au contracte de mandate pe patru ani și acesta ar putea fi un motiv să nu mai comunice în spațiul public.

  Cristinel Rujan„Șefii CEO au contracte de mandat pe 4 ani, nu îi mai interesează ce se întâmplă. Totul este închis. Mai apare câte ceva pe ici pe colo, indirect. Planul de restructurare are două componente. Cea cu închiderea este în grafic, iar cea legată de noile investiții nu. Ar trebui să existe o comunicare transparentă pe această temă. Consider că nu ar trebui ca această companie să fie lăsată fără activitate și să se ajungă la intrarea în rezervă fără să fie pornite noile investiții”, a declarat senatorul Cristinel Rujan.

  Complexul Energetic Oltenia are, teoretic, de implementat până în 2026 un Plan de restructurare. La Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne după 2026 grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa, care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030. După închidere, activitățile de ecologizare vor dura 1 an. După 2031 nu va mai exista activitate de minerit și producere de energie pe bază de cărbune în România. În ceea ce privește politica de personal, de la 9.000 de angajați CEO va rămâne în 2026 cu 4.500, iar în 2030 cu 2.613. La Complexul Energetic Oltenia sunt anunțate și noi investiții: două grupuri pe gaze naturale și opt parcuri fotovoltaice. Patru parcuri fotovoltaice vor fi construite alături de OMV Petrom, patru parcuri fotovoltaice și un grup pe gaze naturale la Turceni vor fi realizate alături de Tinmar Energy, iar centrala pe gaze de la Ișalnița va fi realizată împreună cu ALRO. Pentru noile investiții au fost înființate companii mixte, însă nu mai este niciun proiect în grafic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!