spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicPârvulescu: Negocierile pentru salarii vor fi mai dificile

  Pârvulescu: Negocierile pentru salarii vor fi mai dificile

  Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, este de părere că negocierile din acest an pentru creșterile de salarii vor fi mai dificile, după schimbările apărute în Directoratul companiei.

  Dumitru Pârvulescu face trimitere la Dan Plăveți, numit luna aceasta președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, în urma tragediei de la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei persoane și alte zece au fost rănite. Plaveți a fost adus din afara companiei și nu a avut până acum legătură cu domeniul producerii de energie pe bază de cărbune.

  Este de menționat că Dan Plăveți, absolvent al Universității Politehnice București, a ocupat succesiv funcții de conducere în cadrul unor mari companii, inclusiv în domeniul energetic, precum vicepreședinte și, ulterior, președinte al ANRE în perioada 2009–2012, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica SA în anul 2017, Director General al  Hidroserv SA în perioada 2018-2021.

  „Negocierile pentru salarii vor fi mai dificile pentru că avem un președinte care nu cunoaște compania. Este un impediment că este mai nou la companie. Vechea conducere cunoștea anumite particularități, dar sunt în Directorat și la companie oameni care au informațiile necesare. Până la urmă, nu este nicio problemă, ajungem să facem negocierile și la București, la Ministerul Energiei. De acolo se dă undă verde de fiecare dată pentru orice creșteri de salarii. Noi ne-am propus să fie unele consistente, pentru că inflația a afectat veniturile oamenilor. Și nu este inflația oficială anunțată de Institutul Național de Statistică, ci este una mult mai mare. Oamenii rămân repede fără bani”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

  Primele discuții între sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia sunt programate în data de 7 martie.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Sa faceti in asa fel incat sa aduceti bani la oameni!
   Bateti palma cu cei de la UNIVERS ca ei sunt majoritari si ganditi-va la oameni!
   Daca nu inteleg de vorba buna ,scoateti oamenii in strada!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!