spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăEconomicPensionarii așteaptă adeverințele de la CEO

  Pensionarii așteaptă adeverințele de la CEO

  Pensionarii din minerit și termocentrale așteaptă în continuare să primească adeverințe de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt mii de persoane care s-au pensionat de la Complexul Energetic Oltenia în ultimii 2 ani. O parte dintre aceștia nu sunt mulțumiși de nivelul pensiilor.

  Astfel, s-a ajuns la instanța de judecată, unde sunt sute de procese. Oamenii au însă nevoie de adeverințe din partea Complexului Energetic Oltenia, în baza legii 197 din 2021.

  În general, actele trebuie să prezinte perioada lucrată și salariile brute încasate, pentru a se putea realiza un calcul corect al pensiei. Prin urmare, documentele care vor fi primite de la Complexul Energetic Oltenia vor fi depuse la dosarele de pe rolul instanțelor de judecată. Potrivit reprezentanților Asociației pensionarilor din minerit și energie Gorj, peste 1.600 de cereri au fost înregistrate la Complexul Energetic Oltenia pentru eliberarea de adeverințe în baza Legii 197 din 2021. Actul normativ respectiv introduce condiții speciale de muncă pentru lucrătorii din Complexul Energetic Oltenia care au lucrat în producție. Astfel, vârsta de pensionare este redusă și pensionarea are loc la 52 – 53 de ani, în anumite condiții de vechime.

  Oamenii au procese și așteaptă adeverințe din partea Complexului Energetic Oltenia. Sunt 1.600 de solicitări pentru eliberarea de adeverințe cu salariile încasate. Unele puncte de lucru nu au personal suficient. Trebuie să caute în arhive. Durează”, a declarat Doru Crăete, vicepreședinte al Asociației pensionarilor din minerit și energie Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!