spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicPensionarii din CEO merg în instanță

  Pensionarii din CEO merg în instanță

  Pensionarii din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor apela la instanța de judecată pentru a le fi recalculate pensiile. După cum se cunoaște, Casele județene de pensii au început să verifice cererile depuse de mineri și energeticieni,  precum și de către pensionarii care au lucrat în Complexul Energetic Oltenia.

  Sunt calculate pensiile în baza Legii 197 din 2021. Nu este luată în calcul decât reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare, fără acordarea bonusurilor de cotizație și de vechime. Sunt peste 5.000 de cereri de recalculare depuse de către pensionarii din domeniul minier și energetic și peste 500 de cereri depuse de angajați.

  „Toți așteptăm să contestăm deciziile de la Casele de pensii. Suntem membri ai Asociației pensionarilor din minerit și energie. Nu ne așteptăm să ne fie recalculate sau să ne crească pensiile în baza Legii 197. Nu se vor aplica acele bonusuri. De altfel, s-a și spus oficial că va fi luată în calcul doar reducerea cu 13 ani și atât. Vom contesta în instanță toate deciziile, dacă nu sunt corespunzătoare. Până la urmă vom câștiga și vom ajunge cu ajutorul instanței de judecată tot la Casa de pensii să ne fie făcută dreptate.”, a declarat Doru Crăete, membru al Asociației pensionarilor din minerit și energie și fost angajat al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Hopa…! Domnii fosti sefi prin sindicatele CEO se simt lezati de pensiile pe care le primesc. Nu cumva si ei au contribuit la starea actuala a salariatilor si Companiei!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: