spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicPensionările de la CEO, încă în aer

  Pensionările de la CEO, încă în aer

  Programul de pensionări de la Complexul Energetic Oltenia este încă în aer, dat fiind faptul că nu există o interpretare unitară a legii la nivel național. Punctele de vedere sunt diferite și nimeni nu știe exact cum se va aplica Legea pensiilor, modificată în această vară printr-un act normativ. Marți la sediul Ministerului Muncii se va încerca de către o parte a liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia obținerea de informații cu privire la pensionările din sectorul minier și de producere a energiei pe bază de cărbune.

  Este foarte important de știut dacă legea se va aplica, având în vedere că, în condițiile noului act normativ, Complexul Energetic Oltenia va rămâne foarte rapid fără peste 3.000 de salariați. Dat fiind faptul că au fost depuse deja sute de cereri, mai este foarte puțin timp până când dosarele de pensionare vor intra în comisiile de analiză și solicitanții vor primi un răspuns. Vârsta de pensionare a scăzut cu 13 ani la Complexul Energetic Oltenia pentru lucrătorii care au condiții speciale. Este nevoie și de o vechime de 25 de ani la companii energetice, respectiv un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  În zilele următoare urmează să fie definitivat și procesul de încadrare a locurilor de muncă direct productive în condiții speciale de muncă. Estimarea este că sunt mii de persoane care ar putea să beneficieze de condițiile de muncă respective, reglementate în urma modificării Legii pensiilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: