spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicPledoarie pentru mineri

  Pledoarie pentru mineri

  Problema concediilor de aşteptare şi cea din jurul privatizărilor din minerit şi energie stârnesc reacţii şi comentarii. Laurenţiu Ciurel, fost director la CE Rovinari, dar şi Ion Răuţ, desprins din rândul liberalilor au pledat pentru o privatizare a mangemnetului mai întâi de toate, dar şi pentru respectarea drepturilor colective.

  Privatizarea menagerială, necesară

  Laurenţiu Ciurel, fostul director general al CE Rovinari, a subliniat că „ministerul încearcă mai degrabă o curăţenie şi o cosmetizare a unităţilor din energie şi minerit, pentru a putea fi vândute. Discuţiile sunt avansate, pe sub masă, dar nu transpiră nimic, iar în final va trebui să vindem pachetele majoritare. Eu nu mă opun privatizării, atâta timp cât nu este făcută în detrimentul resursei. Mai mult, managementul trebuie luat primul în calcul, când vorbim de privatizare, apoi restul”.

  Concediu de aşteptare, inaplicabil
  Despre concediul de aşteptare, avocatul liberal, Gheorghe Pecingină, a spus că „încalcă drepturile din contractul colectiv de muncă, iar mare parte din vină o au sindicatele. Acestea nu au consultat membrii, dar au făcut liste şi i-au pus în faţa fapului împlinit, anume, concediile de aşteptare. Să ne explice şi nouă cineva, ce este concediu de aşteptare, că vedem că sindicaliştii caută de zor să-i dea temei juridic”. Fostul şef al Complexului Energetic Rovinari a amintit şi de colaborarea sa cu Asociaţia „Eurojob”, înfiinţată de Ion Răuţ, fost director Resurse umane în cadrul Complexului Energetic Turceni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: