spot_img
Altele
  AcasăEconomicPreședintele Consiliului de Supraveghere al CEO, în fața instanței de judecată. Declarația...

  Președintele Consiliului de Supraveghere al CEO, în fața instanței de judecată. Declarația îl poate scăpa pe Ciobotărică

  cornel bobalcaCornel Bobâlcă, președintele Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost audiat, ieri, la Tribunalul Gorj, în calitate de martor în procesul în care au fost trimiși în judecată fostul manager privat al companiei, Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie, directorul actual al Diviziei Miniere, şi Dorina Jianu, fosta șefă a Compartimentului Juridic. Aceștia sunt judecaţi pentru abuz în serviciu. Cei trei sunt acuzaţi că au acordat ilegal salarii compensatorii pentru ca Aurel Medinţu să renunţe la şefia Diviziei Energetice și să plece din cadrul CEO.

  „Am fost convocat la sediul reprezentanței din București a Complexului Energetic Oltenia, pentru a participa la ședința Consiliului de Supraveghere din data de 23 decembrie 2015 în care se afla pe ordinea de zi întreruperea contractului de mandat al lui Aurel Medințu. Ni s-a adus la cunoștință că există o solicitare din partea lui Medințu pentru încetarea contractului de mandat. Personal am votat pentru încetarea contractului de mandat. Nu îmi amintesc dacă s-a discutat despre acordarea unor compensații bănești”, a spus Cornel Bobâlcă.

  Declarația cheie

  Cornel Bobâlcă a declarat că, în cazul încetării contractului de mandat și rămânerii în vigoare a contractului individual de muncă, se puteau acorda compensații de către Directorat pentru încetarea raporturilor de muncă: „Numai Consiliul de Supraveghere avea dreptul să stabilească plăți compensatorii. Se puteau stabili plăți compensatorii, dacă se prevedea în contractul de mandat sau în actul constitutiv sau al legii. La încetarea contractului individual de muncă se puteau acorda compensații de către Directorat”. La termenul de ieri al procesului a mai fost audiat Roman Marius, un fost membru al Consiliului de Supraveghere, care a spus că nu își mai amintește multe detalii despre ședința respectivă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: