spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrime pentru angajările la distanţă! În ce condiţii le poţi obţine

  Prime pentru angajările la distanţă! În ce condiţii le poţi obţine

  Şomerii care îşi găsesc de muncă la 50 kilometri distanţă de casă şi sunt nevoiţi să îşi schimbe domiciliul pentru a se angaja, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei, conform noilor prevederi din domeniu. Finanţarea se face din fonduri externe nerambursabile și din fondurile publice naționale aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj.

  AJOFM Gorj

  Guvernul vine cu noi măsuri pentru stimularea angajării şomerilor, care sunt în continua creştere mai ales în judeţul nostru. Astfel, conform noilor prevederi în domeniu, şomerii care îşi găsesc un loc de munca la cel puţin 50 de km de casă vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei. „Avem până în prezent 4 persoane care au fost încadrate la o distanţă mai mare de 50 km şi au beneficiat de acea primă de încadrare de 1000 de lei. Avem de asemenea şi 36 de foşti şomeri care şi-au găsit un loc de muncă într-o altă localitate, şi-au schimbat domiciliul şi au beneficiat de acea primă de instalare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

  Prima de instalare se acordă în cuantum diferențiat. Astfel, 12.500 lei se acordă pentru persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul şi suma de 15.500 lei pentru persoanele care sunt însoțite de membrii familiei care la rândul lor își schimbă domiciliul. În cazul în care ambii soți îndeplinesc condițiile de acordare a primei de instalare, unul va primi 12.500 lei, iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei.

  Reprezentanţii AJOFM Gorj speră să încadreze astfel în muncă cât mai mulţi dintre şomerii aflaţi în baza de date a instituţiei. Legislaţia prevede şi alte beneficii pentru cei care obţin un loc de muncă, precum acordarea unei prime de activare în valoare de 500 lei neimpozabilă şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de șomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: