spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicPrimele pensionări la CEO s-ar produce în mai dacă se va aplica...

  Primele pensionări la CEO s-ar produce în mai dacă se va aplica legea

  Primele pensionări de la Complexul Energetic Oltenia ar putea avea loc la începutul lunii mai. Este opinia sindicalistului Vasile Tivig, din cadrul Sindicatului „Energia” Rovinari. Acesta a precizat însă că trebuie să fie reglementată într-un fel sau altul perioada de vechime cuprinsă între anii 2001 – 2021 pentru ca toată lumea să se bucure de scăderea vârstei de pensionare. Este vorba de salariații care au activat în producție și care nu au primit însă condiții speciale de muncă sau măcar deosebite, ci au fost încadrați în condiții normale. Este cazul salariaților din anumite termocentrale.

  Legea proaspăt adoptată de către Camera Deputaților a obținut toate avizele de specialitate și va ajunge pentru promulgare la președinte. Dacă aici nu vor fi făcute observații, actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial. Va intra în vigoare în cursul lunii martie. Ulterior, vor putea fi depuse cereri la casele de pensii. Problema este că termenul legal de analiză a cererilor este de 45 de zile maximum. Așadar, cel mai târziu la începutul lunii mai se vor produce primele pensionări de la Complexul Energetic Oltenia. Vârsta de pensionare este de 52 de ani, cu o vechime de 25 de ani în companii energetice și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  Din estimările administrației Complexului Energetic Oltenia, se încadrează la pensionarea în baza noii legi aproximativ 1.700 de angajați din companie. Anul acesta colosul energetic are programate 2.000 de disponibilizări. Prin urmare, cea mai mare parte a celor 2.000 de muncitori va pleca prin pensionare și nu prin concedieri colective. Rămâne de văzut cum vor aplica până la urmă legea casele de pensii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: