spot_img
14.1 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 14, 2024
Altele
  AcasăEconomicProbleme cu materia primă la ARTEGO

  Probleme cu materia primă la ARTEGO

  Producătorul de benzi și articole din cauciuc ARTEGO Târgu Jiu are probleme în ceea ce privește materia primă. Principalele state din care era realizată aprovizionarea erau Rusia și China. Dacă în ceea ce privește importul de materii prime din Rusia nu se mai poate pune problema, războaiele din Orient au încurcat și rutele de transport, principalul partener pentru materiile prime al ARTEGO fiind, în prezent, China. De acolo se importă cauciuc sintetic și negru de fum.

  Avem probleme din ce în ce mai mari cu importul de materie primă. Toată lumea aduce din China. Lucrurile s-au complicat de când au început războaie în Orient. Se transportă tot mai greu. Încercăm să ne descurcăm cum putem”, a declarat Viorel David, managerul ARTEGO Târgu Jiu.

  Societatea ARTEGO este printre puținii producători naționali de benzi transportoare din cauciuc. Calitatea produselor este recunoscută pe plan internațional. Cu toate acestea, Artego a fost ani de zile partener al Complexului Energetic Oltenia. Era principalul furnizor de benzi pentru circuitele care transportă cărbune și steril. În ultimii ani, comenzile din partea Complexului Energetic Oltenia au scăzut simțitor. Alternativa în fața închiderii a fost exportul de produse din cauciuc. Astfel, orientarea a fost către piețele din Europa Centrală și de Vest.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: