spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicProgramul de lucru îi nemulțumește pe mineri

  Programul de lucru îi nemulțumește pe mineri

  Nemulțumiri la Complexul Energetic Oltenia în ceea ce privește programul de lucru. Dată fiind intenția de a crește producția de energie electrică, va fi nevoie de o suplimentare a producției de cărbune. Potrivit estimărilor șefilor colosului energetic va fi nevoie de o cantitate suplimentară de lignit cuprinsă între 900.000 și un milion de tone. Aceasta pentru a asigura un plus de 300 de megawați oră, începând cu data de 1 mai. Creșterea producției este necesară pentru a se putea diminua importurile de gaze naturale din Rusia.

  Prin urmare, programul în sectorul minier din Complexul Energetic Oltenia a suferit deja modificări esențiale. În acest sens, se lucrează 7 zile din 7 pentru a putea pregăti fronturile de lucru, dar și în zona extractivă. Angajații companiei se plâng de faptul că au prea puține libere să se refacă. Și concediul de odihnă este acordat doar pe o perioadă limitată de timp. O nemulțumire majoră vizează și programul de Paște. Practic, sunt situații în care angajații din subunitățile miniere vor trebui să revină imediat la lucru, având libere numai câteva ore în duminica Paștelui.

  Marius Cătălin Berca, sindicalist la Unitatea Minieră de Cariere Jilț, a declarat că atât el, cât și colegii săi din Cariera Jilț Nord vor reveni imediat la serviciu, după Paște, neputând să stea prea mult cu familiile. Pentru zilele de sărbătoare lucrate sau sâmbete și duminici plățile sunt duble. Marius Berca a precizat însă că este nevoie și de recuperare fizică și mentală după o perioadă de lucru fără întrerupere, având în vedere că starea de sănătate a multora dintre mineri și energeticieni nu este una corespunzătoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: