spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicRăspunsuri solicitate de Comisia Europeană pentru aprobarea Planului de Restructurare al CEO

  Răspunsuri solicitate de Comisia Europeană pentru aprobarea Planului de Restructurare al CEO

  Statul român urmează să înainteze, în luna august, o serie de răspunsuri solicitate de Comisia Europeană în vederea aprobării Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO). De asemenea, până la finalul lunii august, conducerea CEO trebuie să prezinte o serie de angajamente cu parteneri și bănci pentru realizarea investițiilor propuse. Observațiile solicitate de Comisia Europeană au fost cuprinse într-o scrisoare de confort care a fost trimisă partenerilor români. „La întâlnirea pe care a avut-o domnul ministru Virgil Popescu cu comisarul european s-a stabilit un program cu termene clare prin care să fie aprobat Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

  Întâlnirea de la sediul, Ministerului Energiei la care vor participa și reprezentanți de la Consiliul Concurenței pentru a avea un răspuns la scrisoare de confort pe care Comisia Europeană a înaintat-o statului român care garantează că Planul de restructurare este în noile limite care poate să ducă la aprobarea de către Comisia Europeană. În această scrisoare se menționează că s-au observat îmbunătățirile din noul Plan și că acele recomandări sau observații trebuie să le răspundă și să demonstrăm necesitatea implementării Planului de Restructurare.

  Sfârșitul lunii august reprezintă angajamentele pe care să le încheiem cu parteneri viitori și cu bănci. Această scrisoare de conform este în sensul de a asigura viitorii parteneri că Planul de restructurare este pe o traiectorie bună și că urmează să fie aprobat“, a spus Daniel Burla, președintele Directoratului CEO, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Septembrie, luna decisivă pentru CEO

  Daniel Burlan a mai precizat că o decizie în privința Planului de Restructurare va fi luată în luna septembrie: „Planul de restructurare garantează continuitatea a trei grupuri pe cărbune începând cu anul 2026, înseamnă investițiile în cele două centrale pe gaze și opt parcuri fotovoltaice și reabilitarea micro hidrocentralei de la Turceni.

  Până pe data de 31 august trebuie să prezentăm angajamentele ferme cu investitorii, dacă centralele pe gaze pot fi construite într-o anumită tehnologie. O decizie ar urma să fie emisă în septembrie“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: