spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicREPowerEu pentru cetățenii români!

  REPowerEu pentru cetățenii români!

  În cadrul planului REPowerEu s-a decis redirecționarea sumei de 1,4 miliarde de euro către inițiative ce aduc beneficii directe pentru români. Astfel, vor fi alocați 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea energiei solare și pentru sporirea eficienței energetice a locuințelor din întreaga țară.

  Noul plan, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, va fi elaborat în detaliu și depus la Comisia Europeană, până la finalul lunii august, și va pune în centrul său nevoile populației.

  „Peste 600 de milioane de euro vor fi investiți în achiziționarea de panouri solare și baterii pentru stocarea energiei, susținând peste 60.000 de gospodării. Fiecare beneficiar va putea accesa un grant de aproximativ 10.000 euro, contribuind la un viitor mai sustenabil.
  În paralel, 500 de milioane de euro vor fi destinați pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor, cu scopul de a reduce consumul de energie și implicit facturile cu până la 30%.
  Sunt încrezător că ministrul Fondurilor Europene va obține sprijinul necesar la Bruxelles, pentru a aduce beneficii reale românilor și României!”, transmite senatorul PSD Cristinel Rujan.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: