spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicRevoltă la CE Oltenia. “Noi nu avem materiale pentru a funcționa, dar...

  Revoltă la CE Oltenia. “Noi nu avem materiale pentru a funcționa, dar ei cumpără pixuri”

  Revoltă în rândul minerilor și energeticienilor după ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că pune la bătaie peste 10 mii de lei pentru achiziționarea de agende și pixuri. Salariații susțin că banii sunt cheltuiți fără cap în timp ce angajații cumpără din banii lor suruburi și becuri pentru a putea lucra.

  Achiziția anunțată de conduce CE Oltenia i-a scos din sărite pe angajații unității. Oamenii susțin că ei îndură lipsuri în timp ce mai marii companiei se lăfăie. Fără salopete pentru sezonul rece și fără scule, salariații susțin că este o bătaie de joc la adresa lor. ”Este o situație jenantă și strigătoare la cer. Ei cumpără pixuri și agende, iar noi nu avem echipamente. Sunt cârpite toate. Nici șuruburi nu ne aduc. Să cumpere echipamente de lucru, cizme. Noi stăm cu alea de vară pe noi. Compania va ajunge la faliment. Benzile sunt cârpite cu scoabe, vai de capul nostru”, a spus unul dintre angajații din producție.

  ”Am ajuns să cumpărăm șuruburi și alte materiale pentru carieră din banii noștri. Ce cumpărăm noi nu sunt rezistente, dar asta este. Nu avem cu ce lucra. Am cumpărat și becuri din banii mei. Lucrez la Cariera Roșiuța, dar așa ceva nu se poate. Sunt datorii uriașe, riscăm insolvența. Noi nu avem materiale pentru a funcționa, dar ei cumpără pixuri”, a mai afirmat un alt angajat.

  „Se tem pentru viața lor”

  Acuzele angajaților sunt întărite de liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica. ”Era ceva anormal. Este o lipsă majoră de echipamente de protecție sau piese pentru utilaje. Oamenii se tem și pentru viața lor. Sunt presați de companie să facă și alte treburi pe lângă ceea ce fac ei. Asta ne mai trebuia acum să cumpărăm pixuri și agende”, a spus Nicu Bunoaica.

  Ulterior, licitația anunțată de companie a fost anulată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: