spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicRușeț: „Respingerea Planului de restructurare ar fi dus la lichidarea Complexului Energetic...

  Rușeț: „Respingerea Planului de restructurare ar fi dus la lichidarea Complexului Energetic Oltenia“

  Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a declarat că, dacă Planul de Restructurare nu ar fi fost aprobat, compania ar fi intrat în lichidare: „Este o situație care nu este îmbucurătoare, pentru că nu este o bucurie să aplici un Plan de restructurare care are un impact destul de dificil în sensul că se pierd câteva mii de locuri de muncă pe o perioadă relativ scurtă de timp. Nu știu care va fi reziliența acestei regiuni sau județului în fața acestui impact major. Trebuie să se știe că fără aprobarea acestui Plan, în condițiile în care Complexul primește din anul 2019 ajutor de stat pentru achiziționarea certificatelor de CO2, și nu o sumă oarecare, ci sute de milioane de euro anual, neaprobarea acestui Plan ar fi dus la lichidarea Complexului Energetic Oltenia ca societate.

  În anul 2023, Complexul Energetic Oltenia  nu va mai fi o societate pe acțiuni, ci un grup de societăți în care Complexul Energetic are acțiuni într-o societate

  Discutăm de un holding, în care producția de energie pe cărbune va rămâne la 3,3 Terawatti, adică o reducere semnificativă“.

   

  CEO vinde doar 10% din energie pe PZU

   

  CEO înregistrează pierderi importante ca urmare a faptului că a încheiat contracte pentru vânzarea de energie electrică la un anumit preț, iar pe Piața Zilei Următoare (PZU) prețul de tranzacționare este mult mai mare. CEO a fost nevoit să încheie contracte bilaterale ca urmare a cerințelor Comisiei Europene.

  „Energia vândută pe PZU nu contează acum în pachetul de vânzări a Complexului Energetic Oltenia. Este sub 10 la sută, pentru că sunt contracte bilaterale care trebuie onorate.

  Avem oameni capabili în privința vânzării de energie, dar nu am fi putut să evaluăm mod în ar urma să evolueze piața. Aceste contracte bilaterale au fost o cerință a celor care au studiat Planul de Restructurare pentru a vedea că avem surse de investiții“, a mai precizat Ion Rușeț la o emisiune de la 1 Plus Tv.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: