spot_img
19.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicScandal la carierele Lupoaia și Roșiuța după modificarea programului transportului minerilor. „Este...

  Scandal la carierele Lupoaia și Roșiuța după modificarea programului transportului minerilor. „Este pusă în pericol sănătatea oamenilor“

  Lucrătorii de la carierele Lupoaia și Roșiuța, din bazinul Motru, sunt nemulțumiți de schimbarea programului de mijloacelor de transport, care pleacă cu 20 de minute mai devreme. Minerii ajung la sediile unităților cu aproximativ 45 de minute mai devreme, timp în care fiecare așteaptă pe unde poate, pentru evitarea aglomerației. „Salariații sunt aduși cu 20 de minute mai devreme, stau în sălile de apel și stau pe afară, pe sub acoperișuri, pe unde pot. Majoritatea nu mai are cantină. Adresa este făcută de către inginerul șef de la Roșiușa, pentru că el răspunde de transportul din zona Motru. Nu are niciun sens să aduci oamenii mai devreme. Se trezește omul la 3 și jumătate să fie adus la lucru și să aștepte până la ora 6 și ceva când este apelul, mai ales că cei mai mulți nu mai beneficiază de cantină. Le-a schimbat programul autobuzelor și acestea pleacă mai devreme cu 20 de minute de la domiciliu către unitățile miniere. Au venit în stație și autobuzul plecase. Stau în picioare degeaba timp de 45 de minute. Așteaptă pe unde pot“, a spus Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia.

  DSP Gorj va fi sesizată despre situația de la cele două cariere

  Unii dintre salariați au pierdut ziua de lucru pentru că nu au fost informați cu privire la modificarea programului de transport și au ajuns în stație după ce autocarul plecase. „Oamenii nu au fost anunțați în prealabil. Sunt oameni care au pierdut ziua de lucru, pentru că nu au fost anunțați“, a mai spus Nicu Bunoaica.

  Liderul de sindicat spune că va trimite o adresă către Direcția de Sănătate Publică Gorj pentru a fi verificate condițiile în care lucrătorii sunt nevoiți să aștepte: „Am făcut un program, împreună cu conducerea carierei, și l-am trimis către prestator. Prin acest program, sănătatea oamenilor este pusă în pericol. O să fac o adresă către DSP să verifice situația“.

  După ce se termină serviciu și ajung în stația principală, care se află în parcarea unui o de afaceri local, oamenii trebuie să aștepte din nou minute bune pentru a fi duși la domiciliu: „Apoi vin de la unitățile miniere în parcarea care este a domnului Rămescu, unde sunt puse trei umbrele și un cort afară. Stau grămadă acolo și, în timp ce așteaptă autobuzul, timp de 45 de minute ca să-i ducă acasă consumă bere sau cafele“, a mai spus liderul de sindicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: