spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEconomicSchimbarea lui Ciurel, accelerată de numeroasele sesizări

  Schimbarea lui Ciurel, accelerată de numeroasele sesizări

  Contestatarii lui Laurenţiu Ciurel comentează decizia acestuia de a pleca de la conducerea Complexului Energetic Oltenia, în urma discuţiei purtate cu noul ministru al Energiei. Politicienii Popeangă, Morega și Iriza consideră că în companie sunt destui specialiști care ar putea să îi ia locul pesedistului Ciurel.

  ciurel

  Vasile PopeangaPoliticienii gorjeni se așteptau ca Laurențiu Ciurel să părăsească în cele din urmă funcția de director general al Complexului Energetic Oltenia. După anunțul ministrului Energiei, Vlad Grigorescu, potrivit căruia Laurențiu Ciurel ar fi acceptat să demisioneze de la CEO, în urma unor discuții pe care le-a avut cu acesta, parlamentarii gorjeni consideră că acest lucru este cât se poate de normal. Aceștia fac referire la faptul că Ciurel a pierdut susținerea politică, după căderea Guvernului Ponta, dar și din cauza faptului că managerul CEO se află în conflict de interese, după ce compania pe care o conduce s-a constituit parte civilă în procesul Turceni- Rovinari, proces în care Ciurel a fost trimis în judecată, alături de Victor Ponta și Dan Șova. Deputatul PSD, Vasile Popeangă salută decizia lui Laurențiu Ciurel de a demisiona de la conducerea CEO și consideră că acesta a avut, în sfârșit un moment de luciditate, conștient fiind că, în perioada imediat următoare la compania din Târgu-Jiu organele abilitate vor efectua mai multe verificări. „Era de aşteptat să se întâmple acest lucru pentru că până la urmă domnul Ciurel îşi dă seama că a avut o susţinere politică şi că acum nu mai are aceeaşi susţinere şi că pot să intervină foarte multe lucruri în perioada următoare mai ales pe linia controlului activităţii domniei sale. Dacă şi-a anunţat această intenţie eu o salut şi cred că este un moment de luciditate al domnului manager Ciurel”, este de părere Vasile Popeangă.

  moregaȘi Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice susține că se aștepta ca, în cele din urmă Laurențiu Ciurel să plece din funcția de manager al CEO, fostul parlamentar fiind un contestatar declarat al lui Ciurel, încă de la numirea acestuia în funcție. „Eu mă aşteptam să demisioneze. Un mandat al lui Ciurel susţinut de Călinoiu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Eu am spus că zilele lui sunt numărate. De fapt nu a trecut nicio săptămână de la instalarea noului Guvern. Erau sesizări la Minister. Nu aveau cum să nu aibă efect pentru că sunt rezultatele economice. Acest eşafodaj începe să dispară: Ciurel, Răuţ, Cosmin Popescu”, a declarat Dan Ilie Morega. Deputatul UNPR Scarlat Iriza este cel care, ieri, i-a adresat ministrului Energiei mai multe întrebări legate de CEO, dar şi solicitări privind schimbarea lui Laurenţiu Ciurel de la şefia Complexului, în urma unei analize a actului managerial prestat de acesta. De asemenea, Iriza susține și că a inițiat, alături de alți doi parlamentari gorjeni, Vasile Popeangă și Dian Popescu, două proiecte de lege prin care să vină în sprijinul companiei energetice din Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: