spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicSe definitivează situația posturilor de conducere de la CEO

  Se definitivează situația posturilor de conducere de la CEO

  Se finalizează restructurarea personalului cu funcții de conducere de la Complexul Energetic Oltenia(CEO). Administrația companiei energetice a decis să aplice Ordonanța de Urgență care limitează cheltuielile în administrația de stat și companiile publice.

  Sunt solicitate inclusiv reorganizări de personal, pentru a reduce din numărul de șefi și din cheltuieli. Administrația le va oferi acestora varianta unui loc de muncă în cadrul companiei energetice. În cazul în care aceștia vor refuzat, se va ajunge și la încetarea contractului individual de muncă.

  La CEO se va reduce semnificativ numărul de angajați în perioada următoare. Prin urmare, nu se mai justifică un număr mare de posturi de conducere. Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă o serie de cariere miniere și să efectueze lucrările de ecologizare prevăzute de lege. Măsurile de restructurare care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei, pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică. Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității. Carierele Complexului Energetic Oltenia se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare aprobat prin Decizia C(2022) 553, corelat cu necesarul de lignit pentru capacitățile energetice care vor asigura funcționarea sigură și stabilă a Sistemului Eenergetic Național și în concordanță cu lucrările de punere în siguranță a extracției de lignit prevăzute în Planul de Închidere a Activității (PIA) pentru fiecare carieră.

  La Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne după 2026 grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!