spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicSe prelungesc mandatele șefilor din conducerea CEO?

  Se prelungesc mandatele șefilor din conducerea CEO?

  Șefii din structurile de conducere ale Complexului Energetic Oltenia(CEO) ale căror mandate expiră vor beneficia de prelungire,  sau pot fi înlocuiți.

  În data de 17 august, acționarii vor lua act de încetarea unora dintre mandate. În funcție de propunerile venite de la acționarul principal, Ministerul Energiei, mandatele vor fi prelungite sau vor fi numiți membri noi în cadrul Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

  Ministerul Energiei are dreptul la 6 membri și Fondul Proprietatea la un singur membru. Acționarii vor stabili durata mandatelor și cuantumul indemnizației. În ultimii ani, mandatele șefilor din CEO au fost foarte scurte și au fost prelungite din patru în patru luni. În momentul de față, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia este compus din numai 6 membri. Acest lucru are legătură cu faptul că unul dintre cei 7 membri ai CS a ales recent să demisioneze din conducerea Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre Adrian Dăianu, directorul Edilitara Public SA Târgu Jiu.

  Cine face parte din CS

  Marcoci Alexandru – Președinte

  Georgescu Petre Mădălin

  Predescu Șerban

  Eftenoiu Mădălin-Cornel

  Zaharia Alexandru

  Marinescu Constantin-Adrian

  Este de amintit că, încă de anul trecut, Ministerul Energiei a declanșat o procedură de selecție de noi șefi pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, în baza OUG 109, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Ministerul trebuie să selecteze membri pentru 6 din cele 7 posturi din Consiliul de Supraveghere.

  Mandate

  Există și o listă scurtă cu numele celor care ar putea să ocupe locurile din structura de conducere a companiei energetice. Din motive necunoscute, numirile nu au mai avut loc. În cazul în care noii membri vor avea undă verde, aceștia ar putea semna contracte de mandat pe o perioadă mult mai lungă, respectiv pe 4 ani de zile. Momentan se preferă mandate scurte. În mod normal, mandatele șefilor care vor fi selectați pentru Consiliul de Supraveghere și ulterior pentru Directorat ar trebui să dureze până la finalizarea implementării Planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: