spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 10, 2023
Altele
  AcasăEconomicSemnal de alarmă tras de un sindicalist din CEO

  Semnal de alarmă tras de un sindicalist din CEO

  Unul dintre sindicaliștii din ComplexuL Energetic Oltenia trage un semnal de alarmă cu privire la situația Planului de restructurare și decarbonare. Vasile Tivig, membru în Sindicatul „Energia” Rovinari, susține că, în lipsa unei renegocieri a Planulului de decarbonare al CEO, ajutoarele de stat vor înceta în anul 2026.

  Compania se va vedea pusă în situația de a nu mai avea fondurile necesare pentru plata certificatelor de CO2, potrivit lui Tivig, dacă nu se renegociază Plaul. În plus, este cert că, până în 2026, nu vor fi gata nici grupurile pe gaze naturale și nici toate parcurile fotovoltaice.

  În opinia sindicalistului, măsura obligatorie este renegocierea rapidă a Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

  „Din 2027 nu vom mai avea cu ce plăti certificatele de CO2. Avem bani din ajutoarele de stat până în 2026. După cum se cunoaște, banii sunt în mare parte pentru plata certificatelor de CO2. Întrebarea este ce se va întâmpla după încheierea perioadei asumate în Planul de restructurare și decarbonare al CEO și de unde vor lua banii necesari pentru plata certificatelor de CO2. Nu știm nici când vor fi gata noile investiții. Apoi certificate de CO2 vor fi plătite și pentru grupurile pe gaze naturale. Este adevărat că mai puține, comparativ cu grupurile pe cărbune”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist la Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: