spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Dacă pleacă 20 de angajați, termocentrala nu va mai putea funcționa

  Sindicalist: Dacă pleacă 20 de angajați, termocentrala nu va mai putea funcționa

  Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, Nicușor Văduva, susține că situația funcționării Termocentralei de la Ișalnița este pusă în pericol. Din cauza lipsei de decizie din ultimii ani, s-a ajuns la starea actuală de fapt, potrivit acestuia.

  Termocentrala de la Ișalnița a stat mai mult închisă anul acesta, singurul grup energetic ce mai funcționa fiind în rezervă de capacitate. Nicușor Văduva spune că, dacă numai 20 de salariați vor pleca de la Termocentrală, atunci aceasta nu va mai putea fi repornită vreodată.

  Dacă pleacă 20 de angajați din rândul pensionarilor specialiști, termocentrala nu va mai putea funcționa. Chiar nu puteau să găsească 30 de oameni tineri, să îi angajeze pe perioadă determinată? Avem colegi tineri cărora li s-au prelungit contractele a 4-a oară. Stau mereu cu gândul că peste 6 luni nu vor mai avea contract de muncă. Nu se poate lucra în această atmosferă.”, a precizat Nicușor Văduva, lider de sindicat în cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița, din Complexul Energetic Oltenia.

  Sunt sub 400 de angajați la Termocentrala de la Ișalnița, însă jumătate sunt pensionari sau încadrați pe perioadă determinată. Viitorul sucursalei este legat de proiectul centralei pe gaze naturale. Acesta este întârziat cu cel puțin 2 ani de zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: